”Duurzame kleding is niet langer dat extraatje; de consument en de planeet vragen om verandering.

Milieuvriendelijke kleding? Hoe kan dit? Shirtify beschouwt duurzaamheid als één van haar bedrijfswaarde en we doen dan ook alle moeite om de carbon footprint van ons bedrijf te minimaliseren. Onze productie is een pak meer milieuvriendelijk dan zowel de traditionele als andere digitale printing systemen in onze industrie.

Onze productie komt tegemoet aan de hoogste duurzame standaard met ‘zero wastewater’ en een lage carbon footprint.

Wij geloven dat duurzaamheid geen trend is maar een ingesteldheid, eentje die we dan ook in elke stap proberen te respecteren.”


Duurzame kleding: Waterverbruik icoon

Water en duurzame kleding

Milieuvriendelijke kleding? We denken er allemaal liefst niet teveel bij na. Maar hoe komen we ertoe? Teneerste is er het waterverbruik. Water is de essentie van het leven, een kostbare hulpbron die moet worden behouden. Daarom produceren onze technologieën geen waterverspilling. De belangrijkste milieurisicofactor bij textiel is waterverontreiniging. Bijgevolg is de hoeveelheid water die momenteel wordt gebruikt en vervuild, duizelingwekkend. Traditionele textielverwerking vervuilt 20% van de kostbare waterbronnen op aarde, waarvan een groot deel wordt gewonnen uit vitale zoetwaterbronnen. Onze waterloze printoplossingen, vrij van voorbehandeling, stomen of wassen, zorgen voor een duurzame verandering. Het beschermen van de hulpbronnen van de wereld is een verantwoordelijkheid die we zeer serieus nemen.
Digitaal bedrukken van kleding bespaart water door middel van inkjettechnologie. Hoe? Inkt wordt rechtstreeks op het oppervlak van de stof gespoten – een enorm ontwrichtend proces dat een revolutie teweeg zal brengen in de traditionele textieldrukindustrie.

Duurzame kleding: Afval icoontje

Afval verminderen

Onze duurzame kleding bevrijdt zowel de fabrikant als de consument van een verouderd bedrijfsmodel van overconsumptie. Wil je niet meer maken dan je nodig hebt? Beheer de voorraad, versnel de productie en lever ontwerpdiversiteit op elke schaal. Als gevolg zal uw ecologische voetafdruk verkleinen, en kostbare hulpbronnen besparen.
Overschakelen naar een duurzaam alternatief? Printing on demand vermindert de voorraad, zorgt voor nul afval, biedt ontwerpdiversiteit en is risicomijdend. Productie op aanvraag, dichter bij de consument, vergemakkelijkt de productiesnelheid en nauwkeurige aanvulling van de voorraad. Bijgevolg maakt dit een einde aan de overproductie en dus ook het verminderen van stortplaatsen en milieuvervuiling. Tenslotte is jou kleding op het einde van de rit weer wat milieuvriendelijker.

Duurzame kleding:Carbon Footprint icoon

Energieverbruik verminderen en carbon footprint verkleinen

Milieuvriendelijke textielbedrukking heeft ook te maken met energieverbruik. Digitale technologieën gebruiken een fractie van de energie van traditionele textielprintmethodes. De aarde is verzadigd met giftige koolstof, waarvan 10% alleen kan worden toegeschreven aan de productie van de mode-industrie. Duurzame productieprocessen zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk – in sommige gevallen zelfs nul. Waarom? Door groene energie te gebruiken wordt energie bespaard en bijgevolg daalt ook de CO2-uitstoot. Shirtify streeft ernaar de voetafdruk van ons bedrijf en leveranciers te verkleinen. Duurzaam produceren zit in ons DNA. Schakel over naar schone, efficiënte en duurzame kleding en sluit je aan bij onze missie om klimaatverandering tegen te gaan.

Duurzame kleding: Bescherming icoon

Milieuvriendelijke textielbedrukking met veiligere producten

Textiel omhult ons bestaan, de planeet en onze huid. Maar hoe bescherm je je klanten en het milieu tegen giftige stoffen? Hoe maak je je kleding duurzaam? Shirtify zet zich in voor groene certificering en onze producten bevatten minimale gevaarlijke stoffen. Al onze producten zijn gecertificeerd en gaan verder dan de wettelijke certificering voor de textielindustrie. De inkten die we gebruiken zijn milieuvriendelijk en veilig voor de huid en kinderen.
Het beschermen van het milieu maakt sinds de eerste dag deel uit van de strategie van Shirtify en we zijn hier vastbesloten in. Door constante innovatie streven we ernaar om niet alleen te voldoen aan de steeds veranderende industrienormen, maar deze te overtreffen. Alle chemicaliën zijn onderworpen aan een strenge certificering. Wees veilig in onze duurzame textielbedrukking.

Voor meer informatie, kijk even naar ‘De vuile was van de kledingindustrie‘ (Bron: Greenpeace)