Duurzame bedrukking van kleding

Ontwerp je eigen ecologische textielbedrukking met onze online tool en laat ze door ons op een milieuvriendelijke en duurzame manier drukken. Jij ontwerpt, wij doen de rest voor jou.

Heb je vragen hoe we tot deze ecologische manier komen, kijk dan even op onze pagina ‘duurzaamheid‘.

Kunnen we ons gebruik van kleding zelf ecologischer maken?

Ja! Behalve dat u ervoor kiest om bij bepaalde merken aan te kopen, kunt u ook zelf stappen ondernemen om u te helpen verantwoordelijker en duurzamer met kleding om te gaan:

Ga zelf op zoek naar milieuvriendelijke bedrukkingen en technieken


Meer weten over duurzame producten en technieken is belangrijk, vooral als u minder maar beter wilt kopen.

Dit lijkt misschien een omslachtige taak voor mensen met een kasteel van een kledingkast, maar dit betekent ook niet dat je al je kleding in één keer moet opgeven om ze te vervangen door nieuwe duurzame merken. Dat zou alleen maar meer afval opleveren. Stap voor stap, en daar is onze ecologische textielbedrukking al een goede stap in de richting.

Recycleer uw oude kleding op een ecologische manier


Laat je creativiteit maar lopen. Oude stukken kunnen gemakkelijk worden herwerkt tot je eigen masterpiece. Dit markeert het begin naar een kleine afvalberg.

Duurzame kleding: kwaliteit boven kwantiteit


Ethische kleding herken je tegenwoordig snel, zeker omdat er ondertussen toch al wat producten zijn die deze kwaliteitskleding aanbieden. Sommige lijken misschien duurder, maar bedenk dat duurzame kleding waarschijnlijk langer kan meegaan.

“Winkel minder en winkel beter.” , heeft twee grote voordelen:

  • afval verminderen
  • kleding van hogere kwaliteit

Ruil je kleren!

Duurzame kleding en ruilen van kleding


Los van hetgeen je tot nu toe gelezen hebt, is een manier om er duurzaam te mee om te gaan nog steeds het ruilen van kleding. Dit is niet zo erg, vooral als je garderobe een update nodig heeft.

Meer weten: neem dan een kijkje op deze website.